Categorii de vehicule - în limbajul uman, prezentate cu exemple

În conformitate cu drumurile din Ungaria vehiculele sunt clasificate în cinci categorii dupa mărime și greutate. Plata prin porți de taxare a oprit, in zilele noastre este verificat pe plăcuța de înmatriculare. 

Este adesea o chestiune pentru conducătorii de auto ezitante că nu știu sigur ce vigneta ar trebui sa achiziționeze D1 sau D2? Sau ce să facă, ce vinietă sa cumpere, în cazul în care intră cu un autoturism cu o remorcă sau cu un camion mic? Din acest motiv, este important să fim in clar cu toate detaliile privind categoriile individuale de vehicule, exact ce să cautam și cum să alegem categoria de vehicul în mod clar - pentru că, după o vigneta de autostradă prost achiziționat nimeni nu vrea să plătească o penalizare.

Pentru a evita pedeapsa și taxarea neautorizată am colectat elementele comune cele mai controversate în cauză.

Descrierea exactă a categoriei D1: ". Motociclete și automobile de până la 7 persoane, inclusiv conducătorul auto și cu o greutate maximă admisă brută de 3,5 tone, și remorcile acestora" Cu toate acestea, în cazul în care aveți o remorcă trasă de mașină,  nu este în totalitate clar amploarea acestei categorii.

Pe sectoarele de drum cu taxă de transport, categoriile D2 și B2 trebuie să fie plătite separat. Categoria U, în fiecare caz trebuie să fie achiziționate pentru numărul de înmatriculare a remorcii.

În cazul în care autovehiculul este un autovehicul de pasageri (de exemplu, codificarea menționată în înregistrare ca "J", M1 și M1G), iar mașina este capabilă să transporte până la șapte persoane, nu trebuie să luați vigneta de autostradă separată pentru remorcă.

Exemple specifice:

  • Cu masina, trag pe o remorcă o altă mașină. În acest caz, este necesar vigneta D1 doar pentru masina de pasageri. Remorca nu are nevoie de vigneta, și chiar mașina tractată, cu sau fără plăcuță de înmatriculare, vehiculul tras cu siguranță nu trebuie să cumpere vigneta.

  • Cu masina, trag o remorcă de cal cu doi cai. Numai masina de pasager are nevoie de vigneta D1, remorca pentru transport cai nu.

  • Dar dacă trag remorca de cal cu o masina de pasageri examinat ca camion, si remorca de cal are nevoie de un autocolant. Cu alte cuvinte, este necesară o vinietă U și o vinieta D2.

  • Dacă trag o remorcă de cal cu o mașină capabilă să transporte mai mult de șapte persoane, am nevoie de o vignieta D2 pentru vehicul, și pentru transportorul de cai vigneta U.

  • Un pic Ford Fiesta pentru 2 persoane, care este separat de compartimentul de marfă din spate cu grilaj și este examinat ca camioana mica, trage o remorcă gol, atunci trebuie să cumparam vigneta! Cu alte cuvinte, mașina trebuie să achiziționeze vigneta D2, precum și vigneta U pe remorcă.
Járműkategóriák – emberi nyelven, példákkal bemutatva

De asemenea, o greșeală comună este faptul că șoferii de autobuz mai mici de 15 locuri, nu sunt conștienți de faptul că vehiculele sunt în categoria B2 și în mod eronat cumpără vignieta pentru categoriile D1 sau D2.

Exemplu:

  • În cazul în care un autobuz trage o remorcă, aveți nevoie să cumpărați vignieta de categoria B2 și U, de asemenea.

  • În cazul în care remorca este tras de un microbuz pentru 9 persoane, o vigneta D2 este necesar pentru microbuz și categoria U pentru remorcă.

Cu toate acestea, în cazul în care, în plus față de exemplele de mai sus aveți alte întrebări cu privire la achiziționarea corectă de autocolante pe autostradă, vă rugăm să contactați serviciul nostru de clienți la nr. de telefon: +36 30 608 3036.

fb
Telefon: +36 30 3036 608 | E-mail: ugyfelszolgalat@virpay.hu
fb
Telefon: +36 30 3036 608 | E-mail: ugyfelszolgalat@virpay.hu
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Protectia datelor Sunt de acord