Ce se poate face în cazul în care autovehiculul se defectează pe autostradă? Cum se respecte regulile în acest caz?

S-ar putea întâmpla oricui că vehiculul se oprește de-a lungul drumului din cauza unor motive tehnice. În această situație, primul lucru pe care ar trebui să facem este de a trage peste pe banda de urgență și sa plasam într-un loc vizibil triunghiul de avertizare și, dacă este posibil porniți avertizarea avarie a vehiculului.

Dacă suntem blocați in timp de noapte, pentru a evita accidentele este foarte important să nu stam într-o mașină neluminata! Dacă ieșiti din vehicul purtati vesta de siguranta de vizibilitate! Este recomandabil să-l depozitați în compartimentul pentru mănuși sau în buzunarul de pe partea din spate a scaunelor și nu-l depozitați în compartimentul pentru bagaje. (Dacă călătoriți singur, atunci partea din spate a scaunului din fața dreapta este unul dintre locul cel mai ușor accesibil pentru vesta.)

Dacă ați ieși afară din mașină, vă rugăm să așteptați în afara barierelor de blocare, de preferință, destul de departe de vehicul și de drum. Să acordati o atenție deosebită copiilor!

În cazul în care sunteti cu animal, atunci ar fi mai bine sa lăsați-l în vehicul. Sau asigurați-vă că animalul este, de asemenea, în condiții de siguranță, și nu vor fuge la drum. (Pe lângă autostradă există zgomot extrem care poate speria animalele!)

La finalizarea măsurilor menționate mai sus, cereti ajutor!

Acest lucru se poate face în mai multe moduri:

  • Prin utilizarea stației de urgență de pe autostrada din Ungaria (coloana portocalie S.O.S - răspândit în străinătate, de asemenea);
  • În cazuri severe, formați numărul de telefon de urgență 112, de asemenea, din străinătate;
  • Sunati compania de asigurări (în cazul serviciului de asistență);
  • Sunati direct serviciul de defalcare;
  • Sunati un prieten care va poate ajuta;

Bine de știut că prin apelarea numărului de urgență 112 sau atunci când apelați de la telefon situat pe autostrăzi, un dispecer central care răspunde la telefon, poate trimite ajutor imediat. Numărul de urgență 112 este importantă pentru a apela numai în cazuri foarte grave, în cazul în care considerăm că vehiculul avariat este o amenințare directă pentru participanții noștri de transport (de exemplu, dacă suntem blocați în banda de trafic). Este important să se comunice locația exactă și numărul persoanelor care călătoresc în vehicul. Când se utilizează stația de urgență pe drum este mai ușor ca  în acest caz, dispecerul cunoaste exact locul de check-in. Această soluție ne va ajuta foarte mult în străinătate, cum ar fi depășirea barierelor lingvistice atunci când se face anunțul,pentru ca dispecerul poate trimite la fața locului inspectorul rutier sau de poliție, chiar dacă nu vom reuși să explicam în mod adecvat problema. După sosirea lor, și de inspecția vizuală, ei vor fi capabili de a apela serviciul de avarie, de obicei, acestea sunt în contract cu firme specializate care pot nava masina la locul cel mai apropiat de un centru de service pentru noi. Vehiculul nu va fi reparat printr-o livrare la domiciliu, deci este important să considerăm că, în cazul unui transport pe distanțe lungi pot fi utile reparatiile pe loc, deoarece costul transportului in cateva  cazuri poate depăși costurile de reparație a mașinii.

In timpul de contractare cu o companie de asigurări, în special în cazul în care acesta este conectat la o vizită în străinătate, asigurați-vă  despre serviciile exacte furnizate de societatea de asigurare, în cazul unei funcționări defectuoase a vehiculului noastre interioare și în străinătate.

Dar, pe langa toate acestea cel mai important este că, dacă va blocati de-a lungul drumului, nu intrați în panică! Încercați să fiti vizibil și pentru siguranța dumneavoastră, apelați pentru ajutor.

fb
Telefon: +36 30 3036 608 | E-mail: ugyfelszolgalat@virpay.hu
fb
Telefon: +36 30 3036 608 | E-mail: ugyfelszolgalat@virpay.hu
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Protectia datelor Sunt de acord