Reguli de supraviețuire pentru utilizatorii de autostradă, sau cum să conducem în funcție de regulile de transport rutier și regulile de autostradă?

După cum se știe, în principiu, conducerea pe autostradă este cel mai rapid și cel mai sigur formă este de conducere. Cu toate acestea, accidentele frecvente arată că trebuie să ne amintim de specificațiile în această chestiune.

Cea mai importantă regulă a drumurilor si autostrăziilor din Ungaria este, conducerea pe autostrada (după semnul de avertizare) este autorizat numai pentru motoare, vehicule sau vehicule cu remorcă, care sunt capabile să meargă cu un min. viteză de 60 km / h pe un drum plat (legal). Pe aceste drumuri, vehicule mai lente și  pietonii sunt interzise. Pe autostrăzi și pe drumurile cu cel puțin două benzi de circulație, ar trebui să se aplice regulile rutiere paralele.

În cazul în care din cauza defecțiunii, vehiculul nu poate merge cu o viteză mai mare de 60 kilometri pe oră - sau vehiculul este remorcat, vehiculul trebuie să meargă jos de pe autostradă la cea mai apropiată intersecție. Numai zona de așteptare stabilită poate fi utilizată în scopul de așteptare pe autostrăzile din Ungaria. Pentru a conduce sau a ieși o autostradă vă rugăm să folosiți banda de accelerare și decelerare. În ceea ce privește circulația traficului, nu pot fi considerate benzi de circulație separate. Trecerea prin bande de accelerare și decelerare nu este considerată o depășire.

IMPORTANT!!!

Este interzis:

  • Să se apropie de autostrada dintr-o unitate de-a lungul drumului;

  • De a conduce inversa pe autostradă și drum, sau de a conduce pe bare de divizare;

  • Să se oprească pe autostradă și drum - cu excepția cazului necesar pentru oprire.
    Este posibil să se oprească din motive tehnice numai la banda de urgență sau de bordură, dar vehiculul trebuie să fie eliminat cât mai curând posibil. Este interzis să se oprească din alte motive, în banda de urgență - cu excepția controlului traficului -. Vehiculul utilizat în controlul traficului trebuie să fie poziționat într-un mod, astfel încât să poată fi detectat de la distanță suficientă.

  • Să se oprească pe autostradă și pista - decât dacă se cere să -. Este interzis să se oprească sau să aștepte în banda de urgență, cu excepția cazului: a) din cauza unor defecțiuni tehnice a vehiculului, care  nu este în măsură să progreseze în continuare; b) controale de trafic; c) vehiculul efectuează întreținerea drumurilor, curățarea drumurilor; d) în cazul în care vehiculul este acolo pentru înlăturarea sau eliminarea defecțiunile tehnice ale unui alt vehicul; e) marca distinctivă a echipamentului este operat. Banda de urgență - în cazul în care semnele de circulație nu necesită - pot fi folosite în Ungaria de vehicule, astfel cum sunt definite in punctul e). Vehiculul care face control al traficului pe banda de urgență, ar trebui să fie poziționat astfel încât să poată fi detectată de la o distanță suficientă. După ce sarcinile sunt efectuate banda de urgență trebuie să fie lăsate cât mai curând posibil.

  • De a utiliza banda de urgență pentru un progres continuu sau pentru a depăși. Un vehicul care utilizează semnele distinctive trebuie să li se permită să progreseze cu tragerea deoparte sau dacă este necesar, să se oprească.

 

Cel mai bine ar fi dacă banda de urgență s-ar folosi numai de vehicule defecte tehnice, până când acesta este tras afară. Dacă se poate, chiar și în acest caz (pentru a iesi din mașină în vestă de siguranță), mutați departe de mașină și să așteptati ajutorul dincolo de banda de barieră.

În ciuda faptului că există multe stații de odihnă lângă autostrăzi, din păcate, de multe ori vedem că motivul pentru care oamenii se opresc în banda de urgență este să se odihnească sau să scoată ceva din portbagaj sau chiar pentru a efectua munca lor. Dar aceasta este o iresponsabilitate uriașă! Odată ce există un blocaj mic, mulți conducători nerăbdători folosesc această bandă cu o viteză mare. Salvatorii, pompieri, polițiști care se grăbesc să salveze folosesc banda de urgență în cazul în care există un blocaj pe benzile de circulație.

Túlélési szabályok autópálya-használóknak

 

Ar fi important să se acorde atenție tuturor regulilor precise de depășire. Banda de depășire, din păcate, nu este întotdeauna utilizat în mod corespunzător, de multe ori uităm: Țineți dreapta! Deși peste autostrăzi, uneori, se poate să apară informații despre acest lucru pe display agățat deasupra, dar în practică nu este întotdeauna considerată, la fel ca și tonul de avertizare pentru distanța corectă de urmarire sau pentru comutatorul centurii.

În concluzie, prin urmare, depuneti eforturi pentru siguranță! Supuneți-va regulilor maghiare pentru limitele de viteză pe autostradă. Indicati in timp intenția voastra de depășire sau de schimbarea benzii. Nu conduceti cu mișcări bruște, pentru că s-ar putea să pierdeti controlul asupra vehiculului.

Cu toate acestea, înainte de a pleca,planificati traseul de autostradă  în mintea Dvs. sau în sistemul de navigație și să fiti atenți la secțiunile de taxare! Pentru a achiziționa vinieta din Ungaria faceți clic pe pagina Vignette.

fb
Telefon: +36 30 3036 608 | E-mail: ugyfelszolgalat@virpay.hu
fb
Telefon: +36 30 3036 608 | E-mail: ugyfelszolgalat@virpay.hu
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Protectia datelor Sunt de acord